top of page
  • jannesandstad

Hvorfor velge Nordic Chic?

Oppdatert: 14. feb. 2023

Lise Erøy, importøren av Nordic Chic til Norge, skriver dette:


Lær av mine feil....

I 2012 da jeg først oppdaget Kalkmaling i et interiørmagasin, var jeg helt grønn! Men jeg bestilte mitt første spann på nett da det stod at man kunne male på tekstil! Dette måtte jo prøves. Så jeg gikk til innkjøp av et antall godt brukte Rokokko møbler som skulle fornyes.


Oppdaget store forskjeller

Dette var gøy! Og jeg kjøpte mer og mer Kalkmaling i ulike butikker og nettbutikker. De fleste hadde ulikt merkenavn og jeg begynte etterhvert å forstå at her var det store forskjeller. Jeg trodde Kalkmaling var Kalkmaling.... Skulle det være så store forskjeller da? Jeg prøvde alle merkene som fantes på markedet, og slik holdt jeg på i 3 år før jeg endelig meldte meg på kurs i kalkmaling.

De erfaringene jeg gjorde i disse 3 årene var så varierende. Noen typer kalkmaling var helt tyntflytende og noen var så tykke at jeg nesten ikke klarte å røre dem ut.


Kjedelige resultater

Noen ble «vasket av» når jeg skulle ta på voks. Noen krakelerte, flasset av og sprakk opp. Noen av merkene jeg malte med smittet av på klærne når jeg kom borti selv om det var herdet. Veldig upraktisk når jeg hadde malt stoler og sofaer. Noen typer var også altfor lette å pusse ned med sandpapir.


Skulle lært litt FØR jeg begynte

Da var det sent men godt at jeg begynte å lese, google og ta kurs!

Kalkmaling kom til Norge på 1600- tallet. Men som du kanskje vet, så har den utviklet seg mye siden den gang. Mange har erfaring med å kalke murvegger på bondegård og tror at det er slik maling vi maler møblene med. Men det er det altså ikke.

Kalk er bare en liten ingrediens i malingen vi bruker i dag. Og det eneste de fleste av disse merkene med kalkmaling har til felles er denne ingrediensen. Nemlig kalk i varierende mengde. Noen merker inneholder ikke kalk heller og kaller seg maling med kalkeffekt.


Hvem spør du om råd?

Hvis du ønsker råd om en type maling, så vær sikker på at den du rådfører deg med kjenner godt til akkurat det merket du snakker om. Nesten daglig får jeg henvendelser fra noen som har spurt i sin lokale fargehandel eller sin maler om de kan bruke Kalkmaling på f.eks lakket tre, glass, tekstil osv hvor de har fått til svar at det må de ikke finne på! Det vil ikke sitte, det er helsefarlig, smitter av og er lett å skrape av osv. Og det stemmer sikkert for det merket de fører. Men det stemmer ikke med andre. Skal du male med Nordic Chic Kalkmaling, så spør om råd hos en som selger akkurat denne malingen. På samme måte som du ikke spør om råd hos BMW forhandler om din Opel. Bil er ikke bil som mange av oss har oppdaget.

En gang jeg stakk innom en byggevarehandel for å kjøpe en skumgummirulle, sa jeg at jeg skulle male med kalkmaling. Da sperret damen som hjalp meg opp øynene og spurte om jeg hadde maske, briller og hansker og om jeg visste at jeg måtte lufte godt. Hun ble naturligvis usikker da jeg sa at jeg ikke trenger dette, for jeg maler med Nordic Chic. Den er ikke helsefarlig, lukter ikke og inneholder ingen giftstoffer. Den inneholder bl.a. knust marmor og er miljøvennlig.


Ut av landet

Jeg er så glad for at jeg tidlig i 2017 begynte å lete etter et merke kalkmaling hvor jeg kunne stå inne for innholdet og kvaliteten. Jeg forstod at jeg måtte lete utenfor Norge og var i tvil om det egentlig fantes et så rent produkt etter å ha prøvd det meste i en 4 års periode på det tidspunktet.

Det var viktig for meg at aktøren var seriøs, at hverken maling, voks eller lakk inneholdt vond lukt eller giftstoffer.


Så fant jeg Nordic Chic

Og da jeg fant Nordic Chic var jeg veldig skeptisk til at det kunne være så bra som det jeg leste på deres nettside. Så jeg bestilte produktene inn til Norge og prøvde dem godt ut i flere måneder før jeg besøkte grossisten og tok valget om å starte med import for å få dette produktet hit. Det måtte da være flere enn meg som forelsket seg i dette produktet med EUs miljøblomst, tenkte jeg. Og det var det. Heldigvis!


Tusen takk til deg som leser og til deg som fremsnakker, kjøper og bruker Nordic Chic sine miljøvennlige produkter. Det er takket være deg at nisjebutikker rundt omkring i landet våger å ta produktene inn og selge dem . Takk for at du blir med og maler verden litt grønnere!

Klem fra Lise
17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page